Openingstijden: ma / zat 10:00 - 18:00    ☎ 06-39583048

10 WhatsApp tips en tricks die je misschien nog niet kende

10 WhatsApp tips en tricks
WhatsApp heeft maar liefst 2 miljard actieve gebruikers. De kans is groot dat jij er ook gebruik van maakt. Maar heb jij de applicatie al helemaal onder de knie? Daar helpen we jou bij in deze blog. 

WhatsApp wordt door ontzettend veel mensen gebruikt. De kans dat je dit leest en alle trucjes al kent is dus aanwezig. Maar we denken dat het overgrote deel van de gebruikers geen enig idee heeft van het bestaan van deze trucjes en er echt wat uit kunnen halen. Met onze 10 tips en tricks gaat het je lukken om meer uit WhatsApp te halen. 

1 zet je Whatsapp gesprek vast

Misschien heb jij aardig wat gesprekken een dag op Whatsapp. De een gebruikt het voor zijn werk, en de ander praat de hele dag door met vrienden of vriendinnen. Doordat je met meerdere mensen op een dag contact hebt, zullen bepaalde gesprekken soms wegvallen op de achtergrond. Deze komen helemaal onderaan te staan, terwijl je ze het liefst bovenaan hebt staan. Hier is een oplossing voor. Je kunt namelijk je gesprekken vast zetten. 

Hierdoor blijven, maximaal 3 gesprekken helemaal boven aan staan. Zo kun je altijd makkelijk bij het gesprek. 

Zo doe je het:

IOS - Berichten -> Veeg van links naar rechts -> Maak vast

Android - Berichten -> Druk en houd vast op een gesprek -> Druk op de pin aan de bovenkant van het scherm

2 Laast gezien uitschakelen

Wie zijn instellingen op Whatsapp niet heeft veranderd, zal bij zijn contacten een tijdstip te zien krijgen. Dat is het tijdstip waarop mensen voor het laatst actief zijn geweest op de app. Wanneer je dit een fantastisch functionaliteit vindt, dan hoef je er niets aan te doen. 

Krijg je kriebels bij het idee dat iedereen je constant kan controleren, ook wanneer jij even geen zin of tijd hebt om een bericht te antwoorden, maar wel gelezen hebt. Dan kun je dit gemakkelijk uitzetten.  

Zo doe je het:

IOS - Instellingen -> Account -> Privacy -> Laast gezien -> switch naar niemand

Android - Instellingen -> Account -> Privacy -> Laast gezien -> switch naar niemand

3 WhatsApp bericht in andere stijl

Naast het gebruik van stickers en Emoji, Kun je ook creatief zijn met de lettertype. Het is mogelijk om de tekst in een bericht van een andere stijl te voorzien. Je hebt de mogelijkheid om een tekst dikgedrukt, schuingedrukt of doorstreept te maken. Je moet alleen even weten hoe. 

Werkt voor zowel IOS en Android

Zo doe je het: 

Dik gedrukt - Zet een * voor en achter het gedeelte dat dik gedrukt moet zijn. Voorbeeld: *pannenkoek*

Schuine tekst - Zet een _ voor en achter het gedeelte dat schuin moet zijn. Voorbeeld: _pannenkoek_

Tekst met streep - Zet een ~ voor en achter het gedeelte dat een streep moet hebben. Voorbeeld: ~pannenkoek~

4 Geen blauwe vinkjes

Net als het geval bij laatst gezien zijn ook blauwe vinkjes voor iedereen anders. De een vindt het handig om mensen in de gaten te houden. De ander wordt er gek van. De blauwe vinkjes geven namelijk aan of een persoon een bericht gelezen heeft. Een functie die voor mij persoonlijk niet nodig is. Daarom vertel ik je met alle plezier hoe je de functie uit kan uitschakelen. 

Zo doe je het:

iOS - Instellingen -> Account -> Privacy -> schakel Leesbewijzen uit.

Android - Instellingen -> Account -> Privacy -> vink Leesbewijzen uit.

5 WhatsApp vergendelen met Face ID of Touch ID

Het is mogelijk om je WhatsApp extra te beveiligen. Dat is op iOS mogelijk met Face ID (gezichtsherkenning) en Touch ID (vingerafdrukscanner). Mensen met een Android-apparaat kunnen de applicatie beveiligen met de vingerafdruk. Waar je het voor gebruiken mag je zelf weten, maar een extra laag veiligheid kan nooit kwaad.

Zo doe je het:

iOS - Instellingen -> Account -> Privacy -> Schermvergrendeling -> Vraag om gezichtsherkenning/vingerafdruk -> kies voor Onmiddelijk, Na 1 minuut, Na 15 minuten of Na 1 uur.

Android - Instellingen -> Account -> Privacy -> Vingerafdrukvergendeling -> schuifje op groen -> kies voor Onmiddelijk, Na 1 minuut of Na 30 minuten.

6 WhatsApp media uit je galerij

WhatsApp wordt overduidelijk niet alleen gebruikt om leuke berichten naar elkaar te sturen. Via de applicatie is het ook mogelijk om foto’s en video’s te sturen. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar mijn groepsgesprekken staan er vol mee. En daardoor de galerij van mijn smartphone ook. Althans, in het begin dan. Er is namelijk een instelling waardoor niet alle foto’s en video’s van WhatsApp niet direct meer opgeslagen worden. Het is mogelijk om alle media gewoon lekker in de app te laten en specifieke beelden zelf op te slaan.

Zo doe je het:

iOS - Instellingen -> Chats -> schakel Voeg toe aan filmrol uit

Android - Instellingen –> Chats -> schakel Toon media in galerij uit

7 Specifiek gesprek op stil

Er zijn van die groepsgesprekken waar je net met teveel mensen inzitten die je doodsmijten met berichten. Figuurlijk dan (zou niet eens weten hoe dit letterlijk kan eigenlijk). Maar als Whatsapp-gebruiker heb je de mogelijkheid om bepaalde gesprekken op stil te zetten. Je krijgt dan geen meldingen meer van dat gesprek. Hartstikke handig, maar je moet even weten waar je het zoeken moet.

Zo doe je het:

iOS - Berichten -> open de chat -> tik persoon/onderwerp aan voor info -> druk op dempen -> selecteer hoelang je het gesprek wil dempen.

Android - Berichten -> Open gesprek -> Menu -> Dempen.

8 WhatsApp dubbel zo veilig

Het is mogelijk om WhatsApp dubbel te beveiligen. Niet alleen door de vingerafdruk of gezichtsherkenning vergrendeling waar we het eerder in deze lijst over hadden. Maar ook door middel van de tweestapsverificatie. Wie de app wel eens van een oude smartphone naar een nieuwe smartphone heeft meegenomen, weet dat je een code krijgt om WhatsApp te activeren. Wanneer je ook nog eens een back-up gemaakt hebt, is het ook mogelijk om je oude gesprekken weer terug te halen. Maar wat nou als de telefoon, of het nummer, op een of andere manier in verkeerde handen valt. Is die ene beveiliging dan wel genoeg.

Nee, natuurlijk niet. Daarom heeft WhatsApp ook een oplossing in de vorm van die tweestapsverificatie. Het is een extra code die je in moet voeren, om weer bij je gesprekken te kunnen komen. Een code die je om de zoveel tijd in moet voeren.

Zo doe je het:

iOS / Android - Instellingen -> Account -> Verificatie in twee stappen -> Schakel in

Koppel een e-mailadres en maak een pincode aan. Je bent klaar om te gaan.

9 Markeer als ongelezen

We zijn tegenwoordig allemaal druk, druk, druk. Het is dan meestal ook het antwoord dat mensen geven wanneer je vraagt hoe het met ze gaat. Uiteraard is er niets mis mee, maar in ons drukke bestaan kan het beantwoorden van een belangrijk bericht op WhatsApp er nog wel eens doorheen schieten. Daarom is het handig dat je bepaalde berichten als ongelezen kan markeren. Zo staat er wederom een blauw bolletje bij een gesprek en weet je dus dat je er nog iets mee moet doen. Zie het als een soort geheugensteuntje.

Zo doe je het:

iOS - Berichten -> veeg van links naar rechts -> markeer als ongelezen.

Android - Gesprek lang ingedrukt houden -> Open menu -> markeer als ongelezen.

10 opgeruimd staat netjes

Deze tip is voor het opgeruimde volk onder ons. Sommige mensen, zoals ondergetekende, vinden het heerlijk om alles zo strak mogelijk opgeruimd te hebben. Of het nu gaat om inboxen van e-mailadressen, de galerij van je telefoon of WhatsApp. Alleen waar je misschien het idee heb dat je bepaalde gesprekken volledig moet verwijderen, is dat zeker niet het geval. Sterker nog: er is een manier om de boel netjes op te ruimen, maar alsnog bij je berichten te komen.

Zo doe je het:

iOS - Berichten -> swipe van rechts naar links op een gesprek -> Archiveren (ook mogelijk om alle gesprekken direct te archiveren).

Android - Berichten -> Hou gesprek lang ingedrukt -> druk op archiveren.

Meer WhatsApp?

Wil je meer weten over WhatsApp? Dan zit je bij Computer Reparatie Center helemaal goed. 
Lees onze andere blog over ''WhatsApp-fraude herkennen en voorkomen''
Vermindert een 144Hz monitor de FPS?
door Jari Oostvogels 16 jan., 2023
Framerates zijn essentieel bij gaming. Veel gamers zullen FPS verkiezen boven grafische details. Daar is een zinnige reden voor: hoe meer frames per seconde, hoe nauwkeuriger uw reactietijd.
Wat houdt ram in (Random Access Memory)?
door Jari Oostvogels 03 jan., 2023
RAM is het korte termijn geheugen van uw computer. Het is waar uw computer de programma's en gegevens bijhoudt die u op dit moment gebruikt. U weet waarschijnlijk al dat meer RAM-geheugen beter is, maar misschien wilt u nu meer RAM-geheugen installeren.
Playstation 4 gaat niet aan [10 makkelijke oplossingen] - CRC
door Jari Oostvogels 12 mrt., 2022
Stel je voor: je nodigt je vrienden uit voor een snel potje FIFA op je PS4. Tot je grote schrik gaat je console niet aan. Laat dit artikel een leidraad voor je zijn als je PlayStation 4 niet aan wil gaan, in plaats van je paniekmodus in te schakelen!
Hoe kies je een CPU? - Computer Reparatie Center
door Jari Oostvogels 08 mrt., 2022
Er zijn maar weinig onderdelen in uw systeem die zo belangrijk zijn als de centrale verwerkingseenheid (CPU).
Wat is het verschil tussen DDR3 en DDR4 RAM?
door Jari Oostvogels 05 mrt., 2022
DDR3 RAM had een lange aanloop na de release in 2007 en voedde mainstream laptops en desktopcomputers gedurende vele jaren. In 2014 werd DDR4 RAM echter vrijgegeven voor het publiek en het is sindsdien het meest voorkomende geheugentype geworden in desktop-pc's, laptops en tablets.
Hoeveel RAM heb je nodig?
door Jari Oostvogels 02 mrt., 2022
Random access memory, meestal afgekort tot RAM of gewoon "geheugen", is een van de belangrijkste onderdelen van elk computerapparaat.
Wat is Ram en wat doet het? - Computer Reparatie Center
door Jari Oostvogels 26 feb., 2022
Random-access memory, of RAM, is een essentieel onderdeel in alle apparaten, van pc's tot smartphones tot consoles.
Wat is een CPU en wat doet hij eigenlijk? - CRC
door Jari Oostvogels 22 feb., 2022
CPU's zitten in bijna alle apparaten die u bezit, of het nu een console, een computer of een thermostaat is. "CPU", wat staat voor "central processing unit".
Modem vs router: Wat is het verschil?
door Jari Oostvogels 19 feb., 2022
Wanneer u het internet gebruikt, gebruikt u waarschijnlijk zowel een modem als een router. Maar wat zijn dat eigenlijk, en hoe werken ze samen?
Chromebook vs laptop: Wat is het verschil?
door Jari Oostvogels 14 feb., 2022
Veel mensen beschouwen de Chromebook als de slankere, snellere en nog eenvoudigere neef van de traditionele laptop.
Meer posts
Share by: