Openingstijden: ma / zat 10:00 - 18:00    ☎ 06-39583048

10 beste wachtwoord managers

10 beste wachtwoordmanager

Onze samengestelde lijst van de beste wachtwoordmanagers

Aangezien het verliezen van een wachtwoord kan betekenen dat u geld of een reputatie verliest, lijkt het verstandig om te investeren in de best mogelijke bescherming daartegen. Daarom vindt u hieronder alleen eersteklas wachtwoordmanagers die erom bekend staan dat ze hun werk doen.


Om te ontdekken welke dienst het beste is voor uw specifieke behoeften, leest u de volgende lijst van beste wachtwoordbeheer apps en vindt u een aantal diepgaande meningen over elk.


1:  Dashlane

2: Norpass

3:  1Password

4:  Keeper

5:  Enpass

6:  RoboForm

7:  LastPass

8:  Remembear

9:  Zoho Vault

10:  Passbolt

1. Dashlane - meest veelzijdige wachtwoordmanager in 2021

Dashlane

Luister niet naar de nee-zeggers - Dashlane is een van de beste wachtwoord managers in 2021. En hoewel het meer kost dan uw gemiddelde concurrent, maakt Dashlane het meer dan goed met een indrukwekkende lijst met functies.


Bijvoorbeeld, het ondersteunt drie authenticatie methoden, de eerste is Two-factor authenticatie (2FA). Het is een geweldige manier om je account te beschermen, zelfs als iemand je hoofdwachtwoord krijgt. De tweede factor kan iets zijn dat je weet (een pincode), iets dat je hebt (een smartphone), of iets dat je bent (Face ID).


Het premiumplan biedt universele tweefactorauthenticatie (U2FA). Dit is een veiligere versie van 2FA waarbij een USB- of NFC-apparaat kan worden aangesloten op elke computer om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw wachtwoorden. Tegelijkertijd is U2FA gebruiksvriendelijker omdat u niets hoeft te installeren - uw apparaat communiceert met de computer via het HID-protocol.


Tenslotte is er de biometrische login die gebruikt kan worden in plaats van uw hoofdwachtwoord. Dashlane ondersteunt zowel Touch ID als Face ID, dus het hangt allemaal af van uw apparaat. Een ding om op te merken - de biometrische login zal niet uw hoofdwachtwoord vervangen. U hebt het nodig als u Dashlane opent vanaf een nieuw apparaat.


Deze wachtwoordmanager is heel eenvoudig te installeren en te gebruiken. Het werkt op alle grote platforms en heeft browser extensies voor Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer, en Edge. U kunt ook wachtwoorden importeren uit de meeste browsers, met uitzondering van mobiele apparaten.


De volgende functie op Dashlane's lijst is de Dark Web scanner. Als u wilt, kan het uw e-mail gebruiken om te controleren of er lekken zijn, zoals wachtwoorden of bankgegevens. Aangezien er elke dag miljoenen nieuwe records opduiken, kan de Dark web scanner een geweldig hulpmiddel zijn om diefstal van persoonlijke gegevens te voorkomen.


Er is ook een ingebouwde VPN. Hoewel het niet op gelijke voet staat met de beste VPN's in het algemeen, is het nog steeds een goed hulpmiddel om uw verkeer te versleutelen en uw IP te verbergen. Bovendien kunt u verbinding maken met meer dan 20 landen die de meeste regio's dekken.


Maar het beste is dat je de meeste functies gratis kunt uitproberen (en kunt genieten van de veiligheid van versleuteling op militaire graad). En als je klaar bent, kun je de premium versie krijgen voor $4.99/maand per jaar. Geen twijfel mogelijk, de Dashlane password manager is het waard.


Bezoek Dashlane om meer te lezen over de functies


Voordelen

  • Gemakkelijk te gebruiken
  • Geweldig automatisch invullen
  • Scannen op dark web
  • VPN als bonus


Nadelen

  • Niet de goedkoopste optie
  • Geen wachtwoord importeren van telefoons

2. NordPass

NordPass

NordPass wachtwoordmanager maakt deel uit van de online beveiligingssuite die ook NordLocker bestandsversleuteling en NordVPN omvat. Dus, wat zet het aan de top van vele lijsten van de beste wachtwoordmanagers, met de bedoeling om nog verder te klimmen?


Om te beginnen is het een koud kunstje om NordPass te leren gebruiken. Net als de rest gebruikt het een hoofdwachtwoord om uw kluis te beschermen en synchroniseert het alle gegevens tussen apparaten. Er is ook een optie om Touch ID of Face ID (alleen iOS) te gebruiken. Voor 2FA heb je de verificatie-app nodig en een e-mail waar een 6-cijferige code naartoe wordt gestuurd.


Deze wachtwoordbeheerder heeft apps voor Windows, macOS, Linux, Android en iOS. Als het op browserextensies aankomt, zou het moeilijk zijn om een bredere selectie te vinden. U kunt NordPass installeren op Chrome, Firefox, Safari, Opera, Brave, Vivaldi, en Edge.


NordPass is echt gebruiksvriendelijk en biedt alle functies die een gemiddelde gebruiker nodig zou kunnen hebben. U kunt wachtwoorden genereren en hun sterkte evalueren, autofill & autosave gebruiken, en inloggegevens delen. De ontwikkelaars hebben onlangs een Data Breach Scanner toegevoegd die gelekte databases scant op uw wachtwoorden en creditcardgegevens. We misten echter een cloudopslag voor gevoelige bestanden (er is een aparte NordLocker-app die toegankelijk is via dezelfde account) of een alternatief voor de eigen authenticator-app.


NordPass heeft echter wel een aantal unieke functies. U kunt uw gegevens in mappen organiseren voor eenvoudiger toegang en OCR gebruiken om automatisch tekstinformatie van creditcards, documenten en foto's te scannen. Bovendien kunt u met de offline modus uw kluis zelfs openen als er geen internetverbinding is.


NordPass biedt ook tal van opties om uw wachtwoorden te importeren. Dat omvat de meest populaire wachtwoordmanagers, behalve Zoho Vault, en de meest populaire browsers, behalve Safari. Helaas zult u handmatig moeten controleren of het geëxporteerde bestand voldoet aan de criteria van NordPass.


Tot slot doet NordPass er nog een schepje bovenop door next-gen XChaCha20 encryptie aan te bieden met Argon 2 voor het afleiden van sleutels. Hoewel er niets mis is met AES 256-bit gebruikt door de concurrenten, is XChaCha20 gemakkelijker te integreren en minder vatbaar voor misconfiguratie. Voeg daar de zero-knowledge architectuur aan toe, en je hebt een echt veilige wachtwoordmanager app.


Het is vermeldenswaard dat NordPass een geweldige klantenondersteuning heeft, waaronder 24/7 live chat, e-mail, en een steeds groeiende kennisbank. Het is slechts een kwestie van tijd wanneer ze meer functies toevoegen en Dashlane uitdagen voor de #1 plek op de lijst van beste wachtwoordmanagers.


De gratis versie is vrij krachtig, hoewel het slechts één actief apparaat toestaat en veilig delen en Vertrouwde Contacten mist. Vanaf $1.49/maand voor het tweejarenplan, zal NordPass uw bank niet breken en geeft u 30 dagen de tijd om van gedachten te veranderen. Bovendien accepteert het ook AmazonPay en cryptocurrencies.


Bezoek NordPass om meer te lezen over de functies


Voordelen

  • Next-gen XChaCha20 encryptie
  • Goedkoper dan de meesten
  • Multi-factor authenticatie
  • Krachtige gratis versie
  • Anonieme betalingsoptie
  • scanner voor gegevensinbreuk


Nadelen

  • Geen cloud-opslag

3. 1Password

1Password

1Password is een echt krachtig programma om uw wachtwoorden op te slaan, te genereren en te beheren. Het is adequaat geprijsd en zit vol functies, hoewel niet zonder enkele ruwe randen.


Zoals altijd hebt u maar één wachtwoord nodig, het zogenaamde hoofdwachtwoord. U kunt echter ook een biometrische login gebruiken, die zowel vingerafdruk als gezichtsidentificatie kan zijn. Een andere 2FA-optie is om uw telefoon te gebruiken om een eenmalig wachtwoord te genereren.


Naast alle grote platforms ondersteunt 1Password ook Chrome OS en de opdrachtregel. Als het op browserextensies aankomt, kunt u kiezen uit Chrome, Firefox, Edge en Brave. Deze laatste wordt niet ondersteund door Dashlane en LastPass.


Deze wachtwoordmanager heeft autofill en synchroniseert uw gegevens op alle apparaten. Het maakt ook het delen van wachtwoorden gemakkelijk door het instellen van gastaccounts. En het beste deel is dat in tegenstelling tot de concurrentie, 1Password geen limiet heeft voor het aantal gebruikers dat uw account kan delen.


1Password heeft twee andere functies die we echt geweldig vonden. De eerste heet de Watchtower. Het is een dark web scanner, vergelijkbaar met degene die Dashlane heeft. Deze controleert echter ook of een website 2FA ondersteunt en of deze HTTPS gebruikt.


Travel Mode is de tweede functie die we wilden bespreken. In wezen is het voor het verbergen van gevoelige informatie op uw telefoon terwijl u weg bent. Als u de telefoon verliest of iemand hem steelt, kunt u er zeker van zijn dat alle persoonlijke informatie veilig is. Ontdek waartoe het in staat is in onze 1Password review.


Overschakelen naar 1Password is eenvoudig. U kunt importeren vanuit Chrome, gewoon CSV, en andere populaire wachtwoordmanagers, waaronder LastPass en Dashlane. En hoewel het geen gratis versie heeft, is er een 30-dagen geld-terug-garantie voor het geval u van gedachten verandert.


Terwijl de prijs van 1Passwords begint bij $2,99/maand per jaar, kunt u een geweldig familieplan voor 5 gebruikers krijgen dat $4,99/maand kost. Een ander lid uitnodigen kost $1.00/maand extra en er zijn nog eens 5 slots voor gasten met beperkte toegang. Natuurlijk zou dit alles niet werken als 1Password geen onbeperkte gelijktijdige verbindingen zou bieden.


Bezoek 1Password om meer te lezen over de functies


Voordelen

  • Controleert op gecompromitteerde wachtwoorden
  • Goede prijs
  • 30 dagen geld-terug-garantie
  • 24/7 e-mailondersteuning


Nadelen

  • Geen gratis versie
  • Geen live chat ondersteuning

4. Keeper

Keeper

Keeper is een solide en veilige wachtwoordmanager die gebruikmaakt van een zero-kennisbenadering. Dat betekent dat uw gegevens niet op de server maar op uw apparaat worden versleuteld en dat alleen u ze kunt ontcijferen. Natuurlijk is een goed hoofdwachtwoord een must om van al deze voordelen te kunnen profiteren.


Alle wachtwoord managers moeten een soort van Twee-factor authenticatie, en Keeper wordt geleverd met een bos van opties. U kunt gebruik maken van SMS, Google en Microsoft authenticator (TOTP), RSA SecurID, Duo Security, U2F (YubiKey), en KeeperDNA. De laatste is een eigen 2FA-optie die biometrische authenticatie mogelijk maakt met behulp van een smartphone of een smartwatch.


Keeper heeft apps voor Windows, macOS, Linux, Android en iOS. Wat de browserextensies betreft, hebben ze besloten om ze alleen te gebruiken voor het automatisch invullen van inloggegevens. Natuurlijk, dit verbetert de compatibiliteit - de zogenaamde KeeperFill werkt met Chrome, Firefox, Opera, Edge, en IE. Ten slotte kunt u ook inloggen op uw kluis van de website van Keeper.


Dit wachtwoord manager is een feature-rijke service. In feite, zijn sommige van de functies niet beschikbaar op een andere wachtwoordbeheerder. Een daarvan is KeeperChat - een beveiligd berichtensysteem met zelfvernietigende berichten en een mediagalerij voor privéfotosessies en muziekvideo's met saxofoon. Een andere, Security Audit, controleert al uw wachtwoorden, beoordeelt hun sterkte en stelt voor de zwakke wachtwoorden te wijzigen. Er is ook een dark web scanner genaamd Breach Watch die controleert of je gebruikersnamen of wachtwoorden niet zijn gestolen.


Hoogstwaarschijnlijk zult u in staat zijn om te importeren van uw huidige wachtwoordbeheerder of webbrowser naar Keeper. Het ondersteunt Dashlane, 1Password, ZOHO, en anderen. Als het gaat om browsers, kunt u importeren vanuit Chrome, Firefox, Opera, Edge, en zelfs Internet Explorer. Export is beschikbaar naar PDF, .csv, of .json bestand.


Er is geen gratis versie deze keer, maar u kunt proberen Keeper voor een maand zonder dat uw betaling info. Dit zou genoeg moeten zijn om te zien dat deze jongens serieus zijn over het beveiligen van uw gegevens, zelfs als u alleen de webapplicatie gratis krijgt. Er is ook een 14-dagen gratis trial voor B2B-klanten.


Keeper heeft een middenklasse prijs van $ 2,91 / maand, jaarlijks gefactureerd. Functies zoals KeepChat en Dark Web-monitoring kosten echter extra. Dan zijn er persoonlijke, familie, student, zakelijke en zakelijke plannen, dus de uiteindelijke prijs hangt af van wie je bent en wat je wilt van het leven. En als je hulp nodig hebt bij het kiezen van het plan, Keeper's 24/7 live chat ondersteuning zal u graag helpen.


Bezoek Keeper om meer te lezen over de functies


Voordelen

  • Grote compatibiliteit
  • 24/7 live chat-klantenondersteuning
  • Privéberichten-app
  • Meerdere 2FA-opties


Nadelen

  • Weinig exportopties
  • Geen gratis versie

5. Enpass

Enpass

Enpass is een uitstekend voorbeeld van een minimalistische wachtwoordmanager. Dat betekent niet noodzakelijk dat dat een slechte zaak is. Als u een eenvoudig te gebruiken oplossing nodig hebt, is Enpass een van de beste opties om te overwegen. Het werkt cross-platform, maar het is voornamelijk ontworpen om offline gebruikt te worden. U kunt synchronisatieopties configureren tussen verschillende apparaten met behulp van cloud hosting platforms van derden, zoals OneDrive, Dropbox, iCloud, enz.


Net als bij de andere kanshebbers kun je Enpass gebruiken voor wachtwoorden en andere gegevens. Het omvat ID's, creditcardgegevens en meer. Als het gaat om de bescherming van uw wachtwoorden, maakt het ook gebruik van een monitoring tool. Het helpt om de sterkte van uw gebruikte wachtwoorden te evalueren en ze te wijzigen in geval van hergebruik van wachtwoorden. Daarvoor is er ook de gebruikelijke vondst - veilige wachtwoordgenerator die u onmiddellijk in gebruik kunt nemen door het nieuw gemaakte wachtwoord onmiddellijk in uw kluis op te slaan.


U hoeft niet bang te zijn om de gegevens op hun servers op te slaan. Het is versleuteld met AES-256 military-grade cypher met SQLCIPHER extensie. U kunt deze gegevens vergrendelen met een hoofdsleutel en een sleutelbestand (met een encryptiesleutel). Je zou het dus naar de servers van de hacker kunnen sturen voor wat het waard is - de informatie is ontoegankelijk zonder het hoofdwachtwoord.


De dienst is gratis als u tevreden bent met het gebruik van alleen de desktopversie. Als u wilt schakelen tussen desktop- en mobiele accounts, zult u moeten betalen. De mobiele versie is alleen tegen betaling, en je kunt je abonneren op een dienst of de licentie kopen als een eenmalige betaling. U kunt dan uw abonnement heractiveren via de mobiele of desktop apps.


Bezoek Enpass om meer te lezen over de functies


Voordelen

  • Wachtwoord generator
  • Aanpasbare cloud- of zelf-hosting
  • Gegevens worden extra beschermd met SQLCipher
  • Twee-factor authenticatie


Nadelen

  • Mobiele apps zijn alleen tegen betaling
  • Gratis versie kan tot 20 wachtwoorden bevatten

6. RoboForm

RoboFrom

Roboform is een van de oudste wachtwoordbeheerders. Ze boden de dienst al aan lang voordat wachtwoordmanagers essentiële beveiligingsproducten werden. Het doelpubliek werd ook voornamelijk gezien als bedrijven. Dat zou de reden kunnen zijn waarom ze nu self-hosting aanbieden voor gratis gebruikers, maar zodra je opt-in kiest voor een premium plan, kun je gebruik maken van hun naadloze synchronisatie. Dit betekent dat je toegang hebt tot al je wachtwoorden op al je apparaten.


Er is ook een optie om 2FA-verificatie te gebruiken om ervoor te zorgen dat niemand in je kluis kan komen, zelfs als ze op de een of andere manier je hoofdwachtwoord hebben bemachtigd.


Net als bij andere beste wachtwoordmanagers, bevat Roboform een aantal functies die zeer nuttig voor u kunnen zijn. Het heeft een industrie-standaard wachtwoord generator met aanpasbare variabelen. Ze hebben zelfs one-click login geïmplementeerd als hun autofill vervanger. Hiermee kunt u tijd besparen bij het inloggen op de service.


Ook kunt u uw referenties delen met andere RoboForm gebruikers. Er zijn ook de wachtwoord manager klassiekers zoals veilige cloud-opslag en gedeelde mappen. Net als bij veel andere dergelijke tools, kunt u ook een gedetailleerd rapport krijgen van de gezondheid van uw huidige wachtwoorden. Het is ook vermeldenswaard dat alle gegevens die u uploadt is onder het slot met militaire-grade AES-256 encryptie.


Onnodig te zeggen, RoboForm kan niet alleen nuttig zijn voor bedrijven, maar ook voor gewone gebruikers. Het kan worden aangevoerd dat hun gratis versie is zelfs beter, omdat je kunt kiezen om niet te vertrouwen op een externe servers (helaas, het is niet beschikbaar op mobiele apps). De prijzen voor de Premium optie beginnen bij $1,66/maand, gefactureerd om de vijf jaar. Bovendien krijgt u prioritaire klantenondersteuning.


Bezoek Roboform om meer te lezen over de functies


Voordelen

  • Zelf gehost of cloud gehost
  • Inloggen met één klik
  • Gemakkelijk wachtwoorden delen
  • Zeer goedkoop


Nadelen

  • Geen live chat ondersteuning voor gratis gebruikers
  • Kan herinneringen niet volledig uitschakelen om handmatig te synchroniseren

7. LastPass

LastPass

LastPass is een solide wachtwoordmanager die hevig concurreert om de toppositie. Voor sommigen is het automatisch beter dan Dashlane vanwege een beduidend lagere prijs, vanaf $3,00/maand. Maar is er behalve geld nog iets dat je achterlaat door met LastPass in zee te gaan?


Deze wachtwoordmanager maakt gebruik van multi-factor authenticatie (MFA) die kan variëren van "iets dat je hebt" (smartphone) tot biometrische gegevens (vingerafdruk). U kunt niet alleen de eigen authenticator gebruiken, maar ook die van YubiKey, Sesame, Google of Microsoft.


U kunt deze wachtwoordbeheerder installeren op alle grote platforms en een heleboel browsers. LastPass heeft extensies voor Chrome, Firefox, Safari, Opera, Edge en Edge Legacy. Hoewel het geen ondersteuning biedt voor Vivaldi of Brave, kan hetzelfde worden gezegd over Dashlane.


Het installeren en gebruiken van LastPass is eenvoudig. Het bedrijf heeft ook de import/export functie geupgrade. Het werkt nu zonder een extra component, de installatie die vaak problemen gaf. De autofill en autosave functies werken zeer goed - u hoeft niets te onthouden behalve uw hoofdwachtwoord.


Wat de minpunten betreft, zouden we LastPass kunnen afstraffen voor het gebrek aan echte 24/7 ondersteuning. Hoewel LastPass stelt dat premium gebruikers prioritaire ondersteuning krijgen, betekent dat nog steeds dat je lang genoeg zult moeten wachten als je in een andere tijdzone bent. Misschien is dat de prijs van het minder kosten dan, bijvoorbeeld, Dashlane.


Op een lichtere noot, LastPass maakt gebruik van de militaire-grade AES 256-bit encryptie. Ze verklaren ook dat noch uw hoofdwachtwoord, noch uw ontcijferingssleutels naar LastPass-servers worden verzonden en dat ze geen middelen hebben om toegang te krijgen tot dergelijke gegevens.


Bezoek LastPass om meer te lezen over de functies


Voordelen

  • Krachtige gratis versie
  • Veel browserextensies
  • Eerlijke prijs
  • Gemakkelijk aan te passen


Nadelen

  • Geen live chat of telefonische ondersteuning
  • Geen anonieme betaling
  • Website werd gehackt in 2019

8. RememBear

RemeBear

Van de makers van TunnelBear VPN komt een product dat als doel heeft om de wereld nog meer beer-achtig te maken. Maak kennis met RememBear, een leuke, harige en gebruiksvriendelijke wachtwoordmanager. Maar laat u niet misleiden door het uiterlijk - binnenin deze beer vindt u geen ingewanden maar een onbeperkte opslagruimte voor uw gegevens, versleuteld met een bank-grade cijfer.


RememBear is een onafhankelijk gecontroleerde wachtwoordmanager waarmee je wachtwoorden kunt opslaan, synchroniseren en genereren. U kunt ook notities, creditcards en logins opslaan, die later kunnen worden gebruikt voor autofill. Net als de rest ondersteunt RememBear 2FA en biometrie (vingerafdruk en gezicht). En mocht u uw hoofdwachtwoord kwijtraken, dan kunt u een unieke New Device Key gebruiken om toegang te krijgen tot uw account.


Deze dienst heeft apps voor Windows, macOS, Android en iOS. Er zijn ook browser-extensies voor Chrome, Firefox en Safari, maar die zijn niet stand-alone. Het bedrijf noemt veiligheidsoverwegingen als reden, maar dit klinkt vreemd als de concurrenten dit probleem niet hebben.


Als het gaat om importeren, kunt u wachtwoorden, creditcards en notities overbrengen van 1Password en LastPass. RememBear kan ook importeren vanuit Chrome. Al met al is dit een slechte selectie die u twee keer zal doen nadenken als u al een gevestigde database hebt.


De gratis versie geeft u misschien een glimp van wat RememBear te bieden heeft, maar er zijn enkele ernstige beperkingen. Om te beginnen kunt u geen back-up maken van uw wachtwoorden, wat betekent dat u de tweede kopie waarschijnlijk ergens anders zult moeten opslaan op een minder veilige manier. Ook synchroniseren tussen apparaten is niet toegestaan, dus nadat u thuis een database hebt aangemaakt, kunt u onderweg worden buitengesloten. Last but not least, de gratis versie komt niet met prioriteitsondersteuning, dus het kan even duren voordat je antwoord krijgt.


RememBear start vanaf $2.50/maand, wat als goedkoop wordt beschouwd onder de premium wachtwoordmanagers. Helaas worden de functies die als "Premium" worden geadverteerd, door de meeste concurrenten gratis weggegeven. Zelfs de prioritaire klantenondersteuning klinkt niet zo spannend omdat het noch live noch 24/7 is. Al met al kunnen we RememBear aanbevelen aan berenliefhebbers en beren.


Bezoek RememBear om meer te lezen over de functies


Voordelen

  • Een van de goedkoopste
  • Onbeperkte opslag
  • Gemakkelijk te gebruiken
  • Eenvoudig hoofdwachtwoord herstel

Nadelen

  • Weinig importmogelijkheden
  • Gratis versie is een eitje
  • Geen anonieme betaling


9. Zoho Vault

Zoho Vault

De meeste van de beste wachtwoordmanagers zijn consumentgericht. Zelfs als ze een zakelijke oplossing hebben, is het B2C-segment de motor van hun omzet. Dat is niet het geval bij Zoho Vault, dat zich ergens tussen de consumenten- en de zakelijke sector bevindt. Het bedrijf positioneert Vault echter als een wachtwoordmanager voor teams.


Zoho Vault heeft geen desktop app en gebruikt in plaats daarvan een webapplicatie. Er zijn wel clients voor Android en iOS. Wat de browserextensies betreft, is de keuze vrij groot. U kunt kiezen uit Chrome, Firefox, Safari, Edge, Brave en Vivaldi.


Sommige wachtwoordmanagers maken deel uit van een online beveiligingspakket met onder meer een VPN of een programma voor bestandsversleuteling. Ondertussen heeft Zoho een enorme lijst van apps die integreren met Vault, dat slechts een van de vele beschikbare diensten is. Hetzelfde kan worden gezegd over software van derden - deze wachtwoordmanager biedt single sign-on voor onder meer Office 365, Windows AD, Dropbox en ZenDesk.


Deze wachtwoordmanager ondersteunt meer dan 400 sites, wat betekent dat je snel kunt inloggen op de meeste van je accounts. Zoho Vault heeft een geavanceerd systeem voor het delen van wachtwoorden, dat u meerlaagse filters, tijdbeperkte toegang en goedkeuring of intrekking met één klik biedt. Je kunt ook eenvoudig aangeven hoe vaak je team wachtwoorden moet wijzigen en iedereen automatisch informeren wanneer dit gebeurt.


U kunt naar Zoho Vault importeren vanuit meer dan 20 apps en browsers, waaronder Dashlane, LastPass, 1Password en Keeper. Helaas is importeren vanuit Safari of Edge niet beschikbaar. Export is beschikbaar in een eenvoudige .csv of een die past bij Zoho Vault's formaat.


De dienst maakt gebruik van militaire-grade encryptie en zero-knowledge architectuur. Uw hoofdwachtwoord is beveiligd met het PBKDF2-algoritme, waardoor het krachtiger is. U kunt ook 2FA instellen met het One-Time-Password-algoritme (OTP), spraakoproep, Yubikey, Google authenticator of het eigen OneAuth.


Zoho Vault biedt ondersteuning via e-mail, het indienen van een formulier, of een 24×5 telefoonlijn. Hoewel we de laatste zouden verruilen voor een live chat, is het nog steeds een geweldige functie, wetende dat sommige van de beste wachtwoordmanagers alleen e-mail gebruiken. Tot slot wordt de verouderde interface van de webapplicatie al bijgewerkt, waardoor Zoho Vault nog aantrekkelijker wordt voor zowel gebruikers als zakelijke entiteiten.


Voor $0,90/maand krijgt u cloudback-up, prioriteitsondersteuning en veel bedrijfsgerichte functies. Wie bereid is $3,60/maand uit te geven, krijgt ook de kans om vijf apparaten per account te gebruiken, naast het delen van mappen en wachtwoordtoegangsrapporten. Er is ook een gratis versie van Zoho Vault. Hoewel deze vrij sterk is in vergelijking met andere gratis wachtwoordmanagers, mist het nogal wat functies.


Bezoek Zoho Vault om meer te lezen over de functies


Voordelen

  • Gemakkelijk te gebruiken
  • Geweldig automatisch invullen
  • Scannen op dark web
  • VPN als bonus


Nadelen

  • Niet de goedkoopste optie
  • Geen wachtwoord importeren van telefoons

10. Passbolt

Passbolt

Passbolt is een van de weinige open-source wachtwoordbeheerders. Het is vooral bedoeld voor teams en bedrijven. Dit komt omdat het veilig delen van wachtwoorden de kern van deze dienst is. Bovendien is het mogelijk om de service aan te passen aan uw behoeften, omdat het open source is.


Als u een onderneming leidt, zullen uw IT-beheerders dit zeker op prijs stellen. Maar zelfs als je een individuele gebruiker bent, kan Passbolt nog steeds nuttig zijn. Het enige dat je zou missen is een functie voor het delen van wachtwoorden. Het helpt ook dat de community editie gratis is.


Passbolt vereist het gebruik van een hoofdwachtwoord in combinatie met een privésleutel. Of je het wachtwoord nu zelf wilt gebruiken of het met iemand wilt delen, dit is een zeer veilige aanpak. En als een bepaalde implementatie van een functie je niet bevalt, is de broncode offline beschikbaar. U kunt het wijzigen op elke manier die u wilt om een versie te maken die uniek is voor uw onderneming.


Paradoxaal genoeg is het grootste nadeel de afhankelijkheid van een private sleutel of een passphrase. Als u een van beide verliest, wordt uw vault ontoegankelijk. Hoewel dit de meest veilige methode is om dit te configureren, mist het de gebruiksvriendelijkheid die we bij de andere wachtwoordbeheerders hebben gezien. Ook het wijzigen van de wachtwoordzin is niet zo gestroomlijnd als je zou denken. Je hebt een basiskennis nodig van het bewerken van een code om dat te doen.


Het is vermeldenswaard dat Passbolt servers nooit toegang hebben tot je gegevens in platte tekst. Wachtwoorden worden alleen in versleutelde vorm geupload naar de cloud. Dat gebeurt via hun browser-extensies die OpenPGP gebruiken. Je hoeft hen niet op hun woord te geloven - Passbolt is een van de meest transparante bedrijven. Je kunt hun broncode zelf controleren op Github om te zien of het veilig genoeg is om met je gevoelige gegevens om te gaan. Plus, als je niet wilt vertrouwen op hun datacenters, kun je het altijd zelf hosten op je servers.


Passbolt kan een volledig gratis manier zijn om je wachtwoorden te beheren, al zal het niet de meest gebruiksvriendelijke wachtwoordmanager zijn voor minder technisch onderlegde gebruikers.


Bezoek Passbolt om meer te lezen over de functies


Voordelen

  • Open-source
  • Kan zelf gehost worden
  • Veilig wachtwoorden delen
  • Gratis voor individuele gebruikers


Nadelen

  • Geen desktop of mobiele apps
  • Zelf hosten kan lastig zijn
  • Klantondersteuning ontbreekt
  • Geen AES-256

Recente blog posts

Vermindert een 144Hz monitor de FPS?
door Jari Oostvogels 16 jan., 2023
Framerates zijn essentieel bij gaming. Veel gamers zullen FPS verkiezen boven grafische details. Daar is een zinnige reden voor: hoe meer frames per seconde, hoe nauwkeuriger uw reactietijd.
Wat houdt ram in (Random Access Memory)?
door Jari Oostvogels 03 jan., 2023
RAM is het korte termijn geheugen van uw computer. Het is waar uw computer de programma's en gegevens bijhoudt die u op dit moment gebruikt. U weet waarschijnlijk al dat meer RAM-geheugen beter is, maar misschien wilt u nu meer RAM-geheugen installeren.
Playstation 4 gaat niet aan [10 makkelijke oplossingen] - CRC
door Jari Oostvogels 12 mrt., 2022
Stel je voor: je nodigt je vrienden uit voor een snel potje FIFA op je PS4. Tot je grote schrik gaat je console niet aan. Laat dit artikel een leidraad voor je zijn als je PlayStation 4 niet aan wil gaan, in plaats van je paniekmodus in te schakelen!
Hoe kies je een CPU? - Computer Reparatie Center
door Jari Oostvogels 08 mrt., 2022
Er zijn maar weinig onderdelen in uw systeem die zo belangrijk zijn als de centrale verwerkingseenheid (CPU).
Show More
Vermindert een 144Hz monitor de FPS?
door Jari Oostvogels 16 jan., 2023
Framerates zijn essentieel bij gaming. Veel gamers zullen FPS verkiezen boven grafische details. Daar is een zinnige reden voor: hoe meer frames per seconde, hoe nauwkeuriger uw reactietijd.
Wat houdt ram in (Random Access Memory)?
door Jari Oostvogels 03 jan., 2023
RAM is het korte termijn geheugen van uw computer. Het is waar uw computer de programma's en gegevens bijhoudt die u op dit moment gebruikt. U weet waarschijnlijk al dat meer RAM-geheugen beter is, maar misschien wilt u nu meer RAM-geheugen installeren.
Playstation 4 gaat niet aan [10 makkelijke oplossingen] - CRC
door Jari Oostvogels 12 mrt., 2022
Stel je voor: je nodigt je vrienden uit voor een snel potje FIFA op je PS4. Tot je grote schrik gaat je console niet aan. Laat dit artikel een leidraad voor je zijn als je PlayStation 4 niet aan wil gaan, in plaats van je paniekmodus in te schakelen!
Hoe kies je een CPU? - Computer Reparatie Center
door Jari Oostvogels 08 mrt., 2022
Er zijn maar weinig onderdelen in uw systeem die zo belangrijk zijn als de centrale verwerkingseenheid (CPU).
Wat is het verschil tussen DDR3 en DDR4 RAM?
door Jari Oostvogels 05 mrt., 2022
DDR3 RAM had een lange aanloop na de release in 2007 en voedde mainstream laptops en desktopcomputers gedurende vele jaren. In 2014 werd DDR4 RAM echter vrijgegeven voor het publiek en het is sindsdien het meest voorkomende geheugentype geworden in desktop-pc's, laptops en tablets.
Hoeveel RAM heb je nodig?
door Jari Oostvogels 02 mrt., 2022
Random access memory, meestal afgekort tot RAM of gewoon "geheugen", is een van de belangrijkste onderdelen van elk computerapparaat.
Wat is Ram en wat doet het? - Computer Reparatie Center
door Jari Oostvogels 26 feb., 2022
Random-access memory, of RAM, is een essentieel onderdeel in alle apparaten, van pc's tot smartphones tot consoles.
Wat is een CPU en wat doet hij eigenlijk? - CRC
door Jari Oostvogels 22 feb., 2022
CPU's zitten in bijna alle apparaten die u bezit, of het nu een console, een computer of een thermostaat is. "CPU", wat staat voor "central processing unit".
Modem vs router: Wat is het verschil?
door Jari Oostvogels 19 feb., 2022
Wanneer u het internet gebruikt, gebruikt u waarschijnlijk zowel een modem als een router. Maar wat zijn dat eigenlijk, en hoe werken ze samen?
Chromebook vs laptop: Wat is het verschil?
door Jari Oostvogels 14 feb., 2022
Veel mensen beschouwen de Chromebook als de slankere, snellere en nog eenvoudigere neef van de traditionele laptop.
Meer posts
Share by: