Openingstijden: ma / zat 10:00 - 18:00    ☎ 06-39583048

Wat te doen als je iPhone niet meer aan gaat?

Hoe verwijder je cookies?

We brengen het grootste deel van onze tijd door op telefoons. Berichten versturen, WhatsApp checken of vrienden bellen is onze dagelijkse routine geworden. 


Als je midden op de dag een zwart scherm van je iPhone ziet, kan dat stressvol zijn en al je plannen in de war sturen. Gelukkig is het mogelijk om een probleem snel en moeiteloos op te lossen. In dit artikel zullen we het hebben over mogelijke problemen en hun oplossingen. Dus adem uit, en laten we aan de slag gaan.

Aantal redenen waarom jouw iPhone niet meer aan gaat

Het geval dat een iPhone niet aangaat, kan een groot aantal verschillende redenen hebben: van de eenvoudigste zoals een lege batterij of bevriezing tot meer ingewikkelde zoals fysieke schade. Laten we eens duiken in de mogelijke problemen en onderzoeken hoe ze te herkennen.


  • Het meest voorkomende iPhone probleem is een lege batterij. Het kan gebeuren dat de telefoon snel ontlaadt, en plotseling uitschakelt. Dit kan te wijten zijn aan bevriezing, oververhitting, batterij slijtage. 


  • Zelfs als u uw iPhone een lichte klap geeft, kan dit ernstige fysieke schade veroorzaken. Inspecteer zorgvuldig het scherm en de oplaadconnector van uw telefoon. Als u een beschadiging constateert, dan is het tijd om naar het dichtstbijzijnde Apple service center te gaan en uw iPhone te laten repareren.



  • De meeste iPhones zijn waterbestendig, maar vloeistoffen kunnen nog steeds enkele details van het toestel beschadigen. Hoewel sommige bronnen beweren dat het bewaren van uw natte iPhone in rijst een nuttige oplossing is, is dit eigenlijk niet de beste remedie. U moet zeker contact opnemen met het Apple service center.

Wat moet ik doen als mijn iPhone niet aan gaat

Eerst moet u bepalen of het probleem een hardwareprobleem of een softwareprobleem is. Aangezien er veel verschillende redenen zijn voor iPhone defecten, moet u het probleem beperken op basis van de meest voorkomende problemen en hun oplossingen. Software problemen zijn gemakkelijker op te sporen en op te lossen. Als u alle software crashes heeft uitgesloten, dan is het tijd om de hardware te inspecteren. Volg gewoon de onderstaande instructies stap voor stap om uw iPhone weer tot leven te brengen

1. Laad de batterij op

iPhones kunnen plotseling uitvallen, zelfs met een volledig opgeladen batterij. Hier leest u hoe u erachter kunt komen of het een oplaadprobleem is en hoe u het eenvoudig kunt oplossen:


1. Steek de oplader in het stopcontact en wacht maximaal een uur. Na een paar minuten zou u een pictogram voor het opladen van de batterij op uw scherm moeten zien.


2. Als uw iPhone tekenen van leven vertoont, is alles in orde en hoeft u alleen maar te wachten. 


3. Als je na een uur geen oplaadscherm ziet, probeer dan je oplader zorgvuldig te controleren.


Maak je geen zorgen als je geen oplaadscherm ziet direct na het aansluiten van je oplader, meestal moet je dan wat langer wachten of gewoon een andere oplader nemen.

2. Controleer je kabel of oplader

Opladers zijn kwetsbaar, dus het is sterk aanbevolen om een nieuwe oplader te kopen of een oude te repareren als u enkele buigingen of barsten opmerkt. Maar wat te doen als je iPhone nog steeds een zwart scherm toont en opladen niet helpt? Wel, het is tijd om uw lader en de onderdelen ervan zorgvuldig te inspecteren: 


  • Zorg ervoor dat de lader goed is aangesloten en niet is beschadigd of gebarsten


  • Controleer alle onderdelen van de oplader - USB-kabel, aansluiting, voedingsadapter. Ook deze moeten onbeschadigd zijn en stevig zijn aangesloten.


  • Als de lader visueel in orde is, kunt u proberen hem op uw Mac aan te sluiten. Soms werken muurladers niet voor iPhones, maar laden ze wel op als ze op de computer zijn aangesloten. 


  • Als voorgaande stappen niet helpen, probeer dan een andere oplader of vervang onderdelen van een oude oplader.


Als je iPhone is ingeschakeld, gefeliciteerd - het grootste probleem lag bij de oplader, en je moet gewoon een nieuwe kopen. Maar als je nog steeds een zwart scherm ziet, ga dan naar de volgende stappen of laat jouw iPhone door ons onderzoeken.

Start je iPhone opnieuw op

Het herstarten van een iPhone is een bekend probleem voor verschillende telefoon bugs. Hoewel het een voor de hand liggende en zelfs nutteloze manier kan lijken om een probleem op te lossen, is het eigenlijk een goede indicator of het probleem ernstig is of niet. 


Om een eenvoudige herstart te maken houd je de zijknop een paar seconden ingedrukt. Als uw iPhone reageerde met het tonen van een schuifregelaar, dan moet u erover vegen om de telefoon uit te schakelen. Hoogstwaarschijnlijk was het een eenvoudige software glitch en is het probleem opgelost. Anders, als de telefoon niet reageert, dan moet je proberen een herstart te forceren. 

Herstart forceren

Een force restart is een geweldige functie van de iPhone waarmee u uw toestel kunt opstarten wanneer het standaard herstarten niet werkt. De procedure verschilt afhankelijk van het iPhone-model. 


  • Als uw iPhone een fysieke homeknop heeft (van iPhone 5 tot iPhone 7), houdt u de homeknop en aan/uit-knop tegelijkertijd ingedrukt om een herstart te forceren. 
  • Als u een iPhone vanaf 8 of nieuwer hebt, houdt u de volume omhoog- of omlaag-knop en de aan/uit-knop tegelijkertijd ingedrukt.


Wacht na het indrukken van de knoppen tot er een Apple-logo verschijnt. 


Als je iPhone eindelijk is ingeschakeld, dan was het een softwareprobleem dat een zwart scherm veroorzaakte. Als je alle instructies hebt opgevolgd en er gebeurde niets, dan heb je te maken met hardwareproblemen. In ieder geval moet je een back-up maken en je iPhone herstellen.

Maak een back-up en herstel de iPhone naar de fabrieksinstellingen

Voordat u uw iPhone naar de fabrieksinstellingen herstelt, moet u ervoor zorgen dat u een back-up hebt van de informatie op uw telefoon, omdat deze na het herstellen zal worden gewist. iPhone back-up is een essentiële stap die gegevensverlies voorkomt. 


U kunt een back-up maken met iCloud of uw Mac. Als uw iPhone is uitgeschakeld, is een laptop de enige manier om de gegevens te kopiëren.


  • Sluit je telefoon aan op je Mac. 
  • Op een Mac met macOS Catalina open je Finder, op een Mac met Mojave of eerder open je iTunes.
  • Volg de instructies op het scherm - voer een wachtwoord in, selecteer 'Vertrouw deze computer', enz.
  • Plaats de iPhone op de Mac, en wacht tot hij in het tabblad verschijnt
  • Klik op Nu back-uppen


Geweldig, je gegevens zijn op een veilige plek. 


Nu is alle inhoud van je iPhone overgezet naar je Mac, en de telefoon is klaar om te worden hersteld naar de fabrieksinstellingen. Hij moet verbonden blijven met de laptop voor verdere stappen. 


  • In hetzelfde tabblad als voor de back-up, klik op Herstellen
  • Selecteer opnieuw Herstellen wanneer om bevestiging wordt gevraagd
  • Na het herstellen, zal uw iPhone opnieuw opstarten 

Voelt uw iPhone al aan als een nieuwe? Dat zou wel moeten, want hij bevat nu geen info meer en heeft de nieuwste iOS-versie.

Een slimmere manier om een back-up te maken

Back-up is een uiterst belangrijke procedure die direct te maken heeft met uw gegevens. Zorg ervoor dat uw gegevens veilig en gezond zijn - vertrouw de verantwoordelijkheid voor uw persoonlijke info toe aan de professionals. AnyTrans is een slimme back-upmanager die de inhoud van je iPhone veilig kopieert en overzet naar Mac. 


Slechts één klik, en uw gegevensbestanden staan op uw Mac: 


  • Open AnyTrans
  • Sluit uw iPhone aan op uw Mac via USB als het de eerste keer is dat u een back-up maakt met AnyTrans.
  • Selecteer het tabblad Back-upbeheer
  • Klik op Nu back-uppen
  • Hoera, AnyTrans zal automatisch alle inhoud van je iPhone kopiëren.


Bovendien kunt u niet alleen een nieuwe back-up maken voor elk van uw iOS-apparaten, maar ook gegevens extraheren uit oude back-ups die zijn gemaakt met iTunes of iCloud. 

iPhone in DFU modus zetten

DFU (Device Firmware Update) modus is de diepste vorm van iPhone restauratie die de firmware van de telefoon bijwerkt. Als om een of andere reden standaard herstellen niet werkt voor uw iPhone, dan kan DFU u helpen. Het belangrijkste verschil tussen DFU en standaard herstellen is dat met DFU u de firmware voor uw iPhone kunt kiezen.


Dubbel-check of uw iPhone een back-up heeft omdat DFU restore alle persoonlijke gegevens wist.


Volg de volgende stappen:


  • Sluit uw iPhone aan op de Mac
  • Houd de aan/uit-knop en de homeknop (of de volumeknop als je iPhone 8 en nieuwer hebt) gedurende 5-10 seconden tegelijk ingedrukt
  • Laat na 10 seconden de aan/uit-knop los, maar blijf de home/volume-knop nog 5 seconden ingedrukt houden
  • Als het scherm zwart blijft, dan is uw iPhone in DFU-modus. Controleer of er een waarschuwing is in iTunes dat het apparaat werd gedetecteerd in de herstelmodus.


Om de DFU-modus te verlaten, start u uw iPhone opnieuw op.

Controleer uw scherm

Als je alle stappen hebt gevolgd en je iPhone staat nog steeds uit, dan zijn dit misschien scherm capriolen. Onderzoek het scherm van de telefoon zorgvuldig, kijk of er fysieke of vloeibare schade is. Als je die hebt gevonden, dan moet je contact opnemen met Apple service en je iPhone laten repareren.


Een directe optie om te controleren of uw iPhone hardwareproblemen heeft is met behulp van iTunes: 


  • Sluit uw iPhone aan op uw Mac
  • Open iTunes.



Als iTunes je telefoon herkent, dan is het hoogstwaarschijnlijk een hardwareprobleem. U moet onmiddellijk een back-up van uw gegevens en neem dan contact op met Apple service. In een ander geval, probeer je iPhone te herstellen. 


Zo voorkom je dat je iPhone trager wordt 

Om situaties als een zwart scherm, vertraging en softwareproblemen te voorkomen, moet u zorgen voor de gezondheid van uw iPhone - maak wat ruimte vrij en maak een back-up van alle gegevens. Het is zo moeilijk om alles in het oog te houden. Gelukkig zijn er een aantal tijd-savers als het gaat om iPhone beheer - Gemini en AnyTrans. 


Gemini is een dubbele bestanden vinder en verwijderaar die veel ruimte kan vrijmaken in een enkele schoonmaakbeurt. Het detecteert onmiddellijk gelijkaardige foto's op je iPhone en verwijdert ze, na jouw goedkeuring. Geen twintig gelijkaardige foto's meer van je vriend op het strand, Gemini ruimt al die rommel op. Je iPhone zal veel beter aanvoelen na zo'n schoonmaakbeurt. Gemini is beschikbaar voor zowel iOS als macOS, zodat je ook het leven van je Mac makkelijker kan maken.


AnyTrans is een backup manager die van het overzetten van bestanden een fluitje van een cent maakt. Je kan je iPhone back-ups plannen, en AnyTrans zal automatisch een kopie van je gegevens maken zonder dat je ook maar een vinger uitsteekt. 


Als kers op de taart kunt u eenvoudig alle overgezette bestanden controleren en opschonen op uw Mac met CleanMyMac X. Het programma wist grote en ongebruikte bestanden en ontdoet uw Mac van allerlei soorten afval. Het enige wat u hoeft te doen is op "Uitvoeren" te drukken in het programma.

Conclusie

Soms moeten we allemaal even op adem komen en opnieuw opladen, en uw iPhone is daarop geen uitzondering. Verschillende software- en hardwareproblemen, overbelast geheugen, vloeistoffen, en vele andere problemen kunnen uw toestel uitputten. 


Meestal kunnen dergelijke problemen worden opgelost met een goede oude telefoon herstart, maar soms is dat niet genoeg. Hier komen procedures als force restart, fabrieksinstellingen herstellen en DFU om te helpen.


Om verschillende iPhone storingen te voorkomen, is het belangrijk om "unloading dagen" te maken wanneer je een backup maakt van de inhoud van je telefoon met AnyTrans en vervolgens een bestandsopruiming uitvoert met Gemini. Je kunt proberen om je eerste iPhone optimalisatie gratis te doen, omdat alle apps op Setapp staan met een 7-daagse gratis proefperiode.

Recente blog posts

Vermindert een 144Hz monitor de FPS?
door Jari Oostvogels 16 jan., 2023
Framerates zijn essentieel bij gaming. Veel gamers zullen FPS verkiezen boven grafische details. Daar is een zinnige reden voor: hoe meer frames per seconde, hoe nauwkeuriger uw reactietijd.
Wat houdt ram in (Random Access Memory)?
door Jari Oostvogels 03 jan., 2023
RAM is het korte termijn geheugen van uw computer. Het is waar uw computer de programma's en gegevens bijhoudt die u op dit moment gebruikt. U weet waarschijnlijk al dat meer RAM-geheugen beter is, maar misschien wilt u nu meer RAM-geheugen installeren.
Playstation 4 gaat niet aan [10 makkelijke oplossingen] - CRC
door Jari Oostvogels 12 mrt., 2022
Stel je voor: je nodigt je vrienden uit voor een snel potje FIFA op je PS4. Tot je grote schrik gaat je console niet aan. Laat dit artikel een leidraad voor je zijn als je PlayStation 4 niet aan wil gaan, in plaats van je paniekmodus in te schakelen!
Hoe kies je een CPU? - Computer Reparatie Center
door Jari Oostvogels 08 mrt., 2022
Er zijn maar weinig onderdelen in uw systeem die zo belangrijk zijn als de centrale verwerkingseenheid (CPU).
Show More
Vermindert een 144Hz monitor de FPS?
door Jari Oostvogels 16 jan., 2023
Framerates zijn essentieel bij gaming. Veel gamers zullen FPS verkiezen boven grafische details. Daar is een zinnige reden voor: hoe meer frames per seconde, hoe nauwkeuriger uw reactietijd.
Wat houdt ram in (Random Access Memory)?
door Jari Oostvogels 03 jan., 2023
RAM is het korte termijn geheugen van uw computer. Het is waar uw computer de programma's en gegevens bijhoudt die u op dit moment gebruikt. U weet waarschijnlijk al dat meer RAM-geheugen beter is, maar misschien wilt u nu meer RAM-geheugen installeren.
Playstation 4 gaat niet aan [10 makkelijke oplossingen] - CRC
door Jari Oostvogels 12 mrt., 2022
Stel je voor: je nodigt je vrienden uit voor een snel potje FIFA op je PS4. Tot je grote schrik gaat je console niet aan. Laat dit artikel een leidraad voor je zijn als je PlayStation 4 niet aan wil gaan, in plaats van je paniekmodus in te schakelen!
Hoe kies je een CPU? - Computer Reparatie Center
door Jari Oostvogels 08 mrt., 2022
Er zijn maar weinig onderdelen in uw systeem die zo belangrijk zijn als de centrale verwerkingseenheid (CPU).
Wat is het verschil tussen DDR3 en DDR4 RAM?
door Jari Oostvogels 05 mrt., 2022
DDR3 RAM had een lange aanloop na de release in 2007 en voedde mainstream laptops en desktopcomputers gedurende vele jaren. In 2014 werd DDR4 RAM echter vrijgegeven voor het publiek en het is sindsdien het meest voorkomende geheugentype geworden in desktop-pc's, laptops en tablets.
Hoeveel RAM heb je nodig?
door Jari Oostvogels 02 mrt., 2022
Random access memory, meestal afgekort tot RAM of gewoon "geheugen", is een van de belangrijkste onderdelen van elk computerapparaat.
Wat is Ram en wat doet het? - Computer Reparatie Center
door Jari Oostvogels 26 feb., 2022
Random-access memory, of RAM, is een essentieel onderdeel in alle apparaten, van pc's tot smartphones tot consoles.
Wat is een CPU en wat doet hij eigenlijk? - CRC
door Jari Oostvogels 22 feb., 2022
CPU's zitten in bijna alle apparaten die u bezit, of het nu een console, een computer of een thermostaat is. "CPU", wat staat voor "central processing unit".
Modem vs router: Wat is het verschil?
door Jari Oostvogels 19 feb., 2022
Wanneer u het internet gebruikt, gebruikt u waarschijnlijk zowel een modem als een router. Maar wat zijn dat eigenlijk, en hoe werken ze samen?
Chromebook vs laptop: Wat is het verschil?
door Jari Oostvogels 14 feb., 2022
Veel mensen beschouwen de Chromebook als de slankere, snellere en nog eenvoudigere neef van de traditionele laptop.
Meer posts
Share by: