Openingstijden: ma / zat 10:00 - 18:00    ☎ 06-39583048

De beste Google Chrome extensies van 2021

Google Chrome extensies
Ben je op zoek naar de beste Google Chrome extensies? We hebben ze voor je! Er zijn zoveel mensen die tegenwoordig Google Chrome hebben als hun favoriete webbrowser. En dat is te begrijpen. De browser is supersnel en krachtig. Maar wat het nog beter maakt, is het gigantische aantal extensies en add-ons, wat het zelfs nog meer power en functies geeft.  

In dit artikel vind je de beste Google Chrome extensies voor het blokkeren van advertenties, voor het beschermen van je privacy, voor online shoppen, voor goede doelen en duurzaamheid, voor tabbladbeheer en voor studenten.

1. Adblock

Advertenties en het internet zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Veel websites overspoelen je met banners, tekstadvertenties en andere advertenties (gericht of niet). Met AdBlock kun je (bijna) alles automatisch blokkeren, zodat je kunt genieten van een overzichtelijke en schone webpagina. NIet alleen advertenties op websites, maar ook advertenties op alle video´s worden geblokkeerd. Zo kun je bijvoorbeeld lekker je youtube filmpje blijven kijken, zonder je te ergen aan advetenties. De extensie is direct klaar voor gebruik en je kunt eventueel filters toepassen en updaten. 

2. Momentum

Van alle Chrome-extensies die ik voor dit artikel heb gedownload, was ik over momentum meteen enthousiast over. Na het installeren van Momentum verschijnt in ieder nieuw tabblad dat je opent het volgende scherm:

Momentum chrome extensie

Uiteraard geef je je eigen naam op, en je kunt de pagina ook verder customizen. Het handige aan dit tabblad is dat je je focus voor de dag in kunt vullen. Daarnaast kun je rechtsonder een lijstje toevoegen met to-do’s die je kunt afvinken.



Als je na het installeren van deze extensie merkt dat je bladwijzerbalk onder je browserbalk niet meer wordt weergegeven (als je daar gebruik van maakt), kun je deze weer eenvoudig tevoorschijn toveren via de drie puntjes > Bladwijzers > Bookmarkbalk weergeven.

3. Grammarly

Grammarly is gratis te gebruiken en is voor veel studenten een levensredder. Wanneer je iets intypt in Chrome, al is het in je e-mail, controleert Grammarly automatisch de grammatica en spelling. Fouten zijn onderstreept in het rood, dus het is makkelijk om ze te spotten. Beweeg je muis over het woord en bekijk de mogelijke correcties.

4. Google dictionary

Als je Google Chrome gebruikt, kun je heel wat onbekende woorden tegenkomen. Heb je geen flauw idee wat een woord betekent? Voeg Google Dictionary toe aan je browser en breid je woordenschat binnen een paar seconden uit. Klik op een woord en Google Dictionary toont je de definitie in een pop-up venster. Als je een andere taal gebruikt (bijvoorbeeld Nederlands), ga dan naar My Language (Mijn Taal) en schakel van het Engels naar de taal van jouw keuze. Je kunt ook een Google-zoekopdracht uitvoeren en bekijken hoe het woord in verschillende contexten wordt gebruikt. De extensie is gratis te gebruiken.

5. Save my tabs

Kun je niet kiezen welke tabbladen je moet sluiten? Bewaar ze gewoon voor later. Gebruik Save my Tabs om al je tabbladen in één keer op te slaan. Al je geopende tabbladen worden opgeslagen als bladwijzers, zodat je er op elk gewenst moment naar terug kunt komen. 

Tip: Maak eerst een aparte map aan, zodat ze niet worden gemixt met de tabbladen die je de volgende keer wilt opslaan. 

6. Privacy badger

Met Privacy Badger kun je advertenties van derden blokkeren. De dienst is superslim: elke keer als de server denkt dat een adverteerder op het punt staat om de privacywetgeving te overtreden, blokkeert de server de adverteerder van het opvragen van je persoonlijke gegevens. 

7. History research

Dat ene artikel waarvan je de titel niet meer weet. Die je twee weken terug eens las op die nieuwssite. Of was het drie weken terug, op dat forum? Probeer je regelmatig bezochte sites terug te vinden, dan zul je merken dat zelf je browse-geschiedenis uitpluizen niet ideaal is. History Search biedt een veel krachtigere zoekfunctie.

History Search brengt de juiste bezochte webpagina naar boven, zelfs als je alleen maar een vage zoekterm weet in te vullen. De extensie kan zelfs gerelateerde sites uit je geschiedenis tonen op de zoekresultatenpagina van Google. Handig: er zijn ook extensies voor Safari, Firefox en Edge die te synchroniseren zijn. Als je dus meerdere browsers of computers gebruikt, heb je overal toegang tot dezelfde browsegeschiedenis.

Voor History Search heb je een account nodig. Met de gratis versie kun je 3000 webpagina’s of documenten doorzoekbaar maken.
Vermindert een 144Hz monitor de FPS?
door Jari Oostvogels 16 jan., 2023
Framerates zijn essentieel bij gaming. Veel gamers zullen FPS verkiezen boven grafische details. Daar is een zinnige reden voor: hoe meer frames per seconde, hoe nauwkeuriger uw reactietijd.
Wat houdt ram in (Random Access Memory)?
door Jari Oostvogels 03 jan., 2023
RAM is het korte termijn geheugen van uw computer. Het is waar uw computer de programma's en gegevens bijhoudt die u op dit moment gebruikt. U weet waarschijnlijk al dat meer RAM-geheugen beter is, maar misschien wilt u nu meer RAM-geheugen installeren.
Playstation 4 gaat niet aan [10 makkelijke oplossingen] - CRC
door Jari Oostvogels 12 mrt., 2022
Stel je voor: je nodigt je vrienden uit voor een snel potje FIFA op je PS4. Tot je grote schrik gaat je console niet aan. Laat dit artikel een leidraad voor je zijn als je PlayStation 4 niet aan wil gaan, in plaats van je paniekmodus in te schakelen!
Hoe kies je een CPU? - Computer Reparatie Center
door Jari Oostvogels 08 mrt., 2022
Er zijn maar weinig onderdelen in uw systeem die zo belangrijk zijn als de centrale verwerkingseenheid (CPU).
Wat is het verschil tussen DDR3 en DDR4 RAM?
door Jari Oostvogels 05 mrt., 2022
DDR3 RAM had een lange aanloop na de release in 2007 en voedde mainstream laptops en desktopcomputers gedurende vele jaren. In 2014 werd DDR4 RAM echter vrijgegeven voor het publiek en het is sindsdien het meest voorkomende geheugentype geworden in desktop-pc's, laptops en tablets.
Hoeveel RAM heb je nodig?
door Jari Oostvogels 02 mrt., 2022
Random access memory, meestal afgekort tot RAM of gewoon "geheugen", is een van de belangrijkste onderdelen van elk computerapparaat.
Wat is Ram en wat doet het? - Computer Reparatie Center
door Jari Oostvogels 26 feb., 2022
Random-access memory, of RAM, is een essentieel onderdeel in alle apparaten, van pc's tot smartphones tot consoles.
Wat is een CPU en wat doet hij eigenlijk? - CRC
door Jari Oostvogels 22 feb., 2022
CPU's zitten in bijna alle apparaten die u bezit, of het nu een console, een computer of een thermostaat is. "CPU", wat staat voor "central processing unit".
Modem vs router: Wat is het verschil?
door Jari Oostvogels 19 feb., 2022
Wanneer u het internet gebruikt, gebruikt u waarschijnlijk zowel een modem als een router. Maar wat zijn dat eigenlijk, en hoe werken ze samen?
Chromebook vs laptop: Wat is het verschil?
door Jari Oostvogels 14 feb., 2022
Veel mensen beschouwen de Chromebook als de slankere, snellere en nog eenvoudigere neef van de traditionele laptop.
Meer posts
Share by: